Taaitaai poppetjes

Wat heb je nodig?

4 eetlepels gestampte muisjes (pakje 230 gram)

2 theelepels koek- en speculaaskruiden (bakje 20 gram)

300 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel kaneel

175 ml vloeibare honing

1 eetlepel citroenlimonadesiroop

1 ei, gesplitst

5 eetlepels poedersuiker

 

Hoe maak je het?

  1. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Meng de muisjes, de kruiden en de kaneel erdoor
  2. Maak een kuiltje in het mengsel en schenk de honing en het eiwit erin
  3. Klop met de mixer op de laagste stand tot een kruimelig deeg
  4. Vrom een bal en leg dit, verpakt in vershoudfolie, 30 minuten in de koelkast
  5. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (vraag of een volwassene je wilt helpen!)
  6. Maak 15 poppetjes van ½ cm dik van het deeg
  7. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met de eidooier en bak in 12 minuten gaar
  8. Laat 30 minuten afkoelen
  9. Meng de siroop en de suiker tot glazuur
  10. Vouw een puntzakje van bakpapier, vul deze met glazuur, knip het puntje af en versier de taaitaai poppetjes
  11. Laat 1 uur drogen
  12. SMULLEN MAAR!